28.2.2008

Plaanis täna teha , suisa ise, hernesuppi !


Leidsin internetist siis möningaid variante ja vaatame millise neist teen:

Öpetus 1:
Esmalt panen suitsukondid keema,keedan need pehmeks.Siis panen sinna leeme sisse keema herned ja tangud.Pannil praen kergelt läbi sibula ja porgandi.Lisan selle supile.Puhastan kondid ja panen liha ka potti.Olen pannud ka lihased kondid laua peale,et igaüks ise nokitseb.


Öpetus 2:
280 g kuivatatud herneid150 g suitsusealiha150 g veiselihasoolapipartloorberit2 sibulat2 porgandithakitud maitserohelist100 g võid6 viilu saia"

Retsept vöetud :
50 hääd eesti retsepti", lk 24, kirjastus Kuldne Notsu OÜ

Öpetus 3:

2,5 dl kuivatatud kooritud herneidpool kilo suitsuribi1 suurem sibul1 keskmine porgandvettPane herned eelneval õhtul likku, vett võiks olla vähemalt 3/4 võrra rohkem. Järgmisel päeval keeda madalal tulel kõigepealt ribi ca. 20 min vees, loputa herned ja lisa keedusele. Koori sibul ja pane see tervena supi sisse. Lase madalal tulel haududa 45 min, lisa riivitud porgand ja keeda veel umbes 15 min. Eemalda ribi supist, puhasta lihast ja pane supi sisse tagasi. Võta supist välja sibul. Lisa niipalju vett, kui vedelat suppi tahad ja maitsesta soolaga.

TEGIN SELLE VIIMASE ÖPETUSE JÄRGI,raske uskuda et olen elanud nii vanaks ja tegin oma esimese hernesuppi ..armas aeg ja köigele lisaks oli kerge teha ja köik rahul.Panen pildi siia .Soovitan herned panna likku eelmisel päeval ja kindlasti kasutada suitsu liha.Paljud on seda meelt et rakse ja vaevaline tegu ,kuid pole midagi nii kerget kui selle suppi valmistamine.Soomlased panevad hernesupi sisse sinepit juhul kui supp jääb vedelaks ,soovitan kasutada sinepit lisada,tuleb tahkem.

Ei kommentteja: