18.3.2008

Jogurti-porgandikook sidruni-toorjuustuvõõbaga




3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
1/2 tl söödisoodat
1/4 tl soola
2,4 dl pruuni suhkrut
4,8 dl tihedalt pressitud riivporgandit
1,2 dl õli
3 suurt toasooja muna
1,2 dl maitsestamata jogurtit
1,8 dl jämedalt hakitud kreeka pähkleid

Võõp:
90 g pehmet toorjuustu
2 sl pehmet võid
2 tl riivitud sidrunikoort
3,6 dl tuhksuhkrut
Eelkuumuta ahi 160 kraadini. Määri ja puista jahuga 25 cm läbimõõduga rõngasvorm. Sõelu jahu, küpsetuspulber, kaneel, muskaat, söögisooda ja sool suurde kaussi. Sega keskmisel kiirusel mikseriga juurde pruun suhkur ja riivporgand. Seejärel lisa õli, munad ja jogurt. Sega käsitsi juurde kreeka pähklid. Tõsta tainas ettevalmistatud vormi. Küpseta 45-55 minutit, kuni keskele pistetud puutikk jääb puhtaks. Jäta kook 15 -20minutiks vormi jahtuma. Kummuta restile ja lase täielikult jahtuda.
Sidruni-toorjuustuvõõp:
Vahusta toorjuust, või ja sidrunikoor keskmise suurusega kausis kohevaks . Vahusta segusse tuhksuhkur. Määri võõp koogi peale.

SOOVITAN SOOJALT TEHA KOHE TOPELT PORTSU.
Poiss mul pirtsakas ja köike suhu ei pista ,see oli esimene kook mida julges maitsta kuna peal oli "valge sokolaad" Mitte et ma sunniks teda sööma kooke ,ei ,ta ei maitse isegi mitte soolast toitu mis talle uus.

Ei kommentteja: