23.1.2009

Raparperi(omena)toscakakku - muokamalla saat vegetaarisen versio










Taikina:
200g leivontaan sopivaa margista -sininen Keiju
2 dl sokeria
2 munaa - (2 rkl.maitoa+ 1/2 rkl.sitruna mehua + 1/2 rkl ruoka sooda)
4 dl vehnäjauhoja (jauhoja ei riittänyt ,tein 3 dl vehnä+ 1 dl sämpylä jauhoista )
1 dl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
12dl (noin 6 vartta) raparperia viipaleina
5 dl punaisia karviaisia tai muita marjoja (esim. mustikkaa ja vadelmaa) - laitoin 2 omena
1 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja - ehkä liian iso määrä ,aika klimppimäinen tuli 0.75 dl -ok
Kuorrute:
50g margista -Keiju sininen
½ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa - Sojamaitoa
50g mantelilastuja - laitoin kookoshiutalet


Valmista ensin täyte jäähtymään.
Viipaloi raparperit ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kaada kattilaan marjat, raparperiviipaleet, vesi ja sokeri, ripottele joukkoon perunajauhot. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä. Raparperiviipaleet jäävät vielä koviksi, pehmeiksi ne tulevat lopullisesti uunissa.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat(banaani ) yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos sihdin läpi taikinaan.
Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan (halk. 26 cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös seinämille. Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Muotoile lopusta taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoinen levy. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla aluksi noin 30 minuuttia.

Kakun ollessa uunissa voit valmistaa kuorrutteen. Mittaa kuorrutusaineet manteleita lukuun ottamatta kattilaan ja sekoita. Lisää mantelit kun margis ja sokeri ovat sulaneet, ja siirrä kattila pois liedeltä. Lisää puolen tunnin paistamisen jälkeen tosca, ja paistele vielä viitisentoista minuuttia. Jos pinta ei ole saanut väriä, voit lopussa lisätä lämpöä 200C:een.
Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä ja tarjoa sellaisenaan tai vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tämä oli tosi hyvää, kiitos maistiaisista! täytyy itsekin kokeilla reseptiä. vegaaninen leipominen on helppoa, eikös vaan :)

-elina

Annuska kirjoitti...

Heippa Elina
Nyt tuli kokeiltu vegaaninen versio ja mielestäni oli helppo ja hyvää makuinen piiras.

Sini kirjoitti...

Googlella löysin tämän ohjeen kun etsin vegaanista raparperipiirakkaa. Piti vähän soveltaa joten tuli ennemminkin uunivuokapaistos kuin kuorellinen piirakka, mutta hyvää oli, kiitos ohjeesta! Käytin munien sijaan Noegg-jauhetta kun sitä sattui olemaan kaapissa, ja vaihdoin 1 dl jauhoista kauraleseisiin kun ei ollut hajoamisen suhteen niin vaarallista.

Pitää panna blogi kirjanmerkkeihin!