27.3.2009

Äkäinen kokki keittiössä




Hopi ,hopi 10 km lenkille ja hellän äären ,saate aikaiseksi parhaat sapuskat perheelle.
Kaikki mitä löytyy jääkaapista pilko isolla veitsellä pieneksi ja pannulle.
Mitä löysin kaapista :
kanaan rintafileetä
Herkkusienet
Sipuli ja valkosipulia
Tomaatin pyreetä
Peruna ja porkkana
Kourallisen mausteita ja vihertävä heinä eli ruohosipulia

KANA-SIENI KEITON OHJE :

Sipuli ja sienet ruskistat ,lisää valkosipuli. Lopuksi tomaatti pyree ja anna muhinoita noin 10 min pannulla.
Keitä porkkana kattilassa pehmeäksi ,lisää peruna kuutiot. Keittää kunnes kaikki ovat pehmeitä
Ruskista kanan filee kuutiot ja yhdistä sieni -sipuli -pyreellä.
Huomio : tomaatti pyreetä ei saa laitta ruokin ennen kun kaikki aineet ovat varmasti pehmeitä.
Mausta suolalla ,pippurilla ja pitää katilla hellällä 15 min ,pienellä lämmöllä.
Ja valmis on.

Omena-mandariini rahka
1 iso omena
2 mandariinia
500 gr. rahka
2 dl kuohukerma
Raasta omena ja paloittele mandariini. Vatkaa kerma ja lisää siihen rahka ,raaste omena ja mandariinit.
Reilusti sokeria ja kanelia .

Ei kommentteja: