15.3.2009

Lohivoileipää kakku










Täyte 1:
200 gr lämminsavulohta
3 isoa maustekurkkua
2 keit.muna
Täyte 2 :
1 pak.surimipuikkoa
1 keski kokoinen punainen paprika
2 keit.muna
Pilko täytteisiin menevät aineet ja lisää majoneesi kastike.
Täytteisiin tein yhteisen kastikkeen
3 dl majoneesia tai 3 dl kermaviili +sinappia + suola +pippuria ja ripaus sokeria
Mausta tillillä
- Kokoa kakku jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii vetäytyä jääkaapissa yön yli. Kätevä tapa on koota kakku suorakaiteen muotoiseen kakku- tai leipävuokaan. Vuoassa kakku muotoutuu tiiviiksi ja sen kuorruttaminen on helppoa. Vuoraa vuoka talouskelmulla siten, että kelmua jää reilusti myös kakun päälle käännettäväksi
-Voileipäkakun kostuttamiseen sopii hyvin mieto kasvisliemi. Myös maito tai laimennettu sitruunamehu ovat hyviä vaihtoehtoja.
-Suojaa koristeltu ja tarjoilua odottava kakku kelmulla ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka. Pistele cocktailtikkuja sinne tänne kakun päälle ja aseta kelmu sitten varovasti kakun päälle, jotta kelmu ei sotke kakkua. Poista tikut ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: