Pohja :
100 gr. voita -vöid
2 dl vehnäjauhoja -jahu
1 dl raaste juustoa -riivjuustu
0.5 dl vettä -vett
Paista pohja 225 ast.15 min.
Paista pohja 225 ast.15 min.
Täyte :
2 litra kantarelleja tai sekametsä sieniä - umbes 2l.seeni
puolikas purjoa -
2 dl kerma - koort
200 gr. Koskenlaskija sul.juustoa -koskenlaskija sulatatud juustu
2 dl kerma - koort
200 gr. Koskenlaskija sul.juustoa -koskenlaskija sulatatud juustu
1 dl raastejuustoa - riivjuustu
3 muna -muna
ripaus valkopippuria -valget pipart
Valmista täyte :
ripaus valkopippuria -valget pipart
Valmista täyte :
Perkaa sienet ja paista kunnes neste haihtuu. Lisää voi ja purjo. Kaada pannulle kerma ja paloiteltu tai raastettu juusto. Lisää muut ainekset , munat ja anna hieman jäähtyä.
Pohjan varteen nypi rasva ,jauhot ja juustoraaste, muruseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kun uuni on täysin lämmennyt 225 ast., esipaista pohja 15 min.
Kun uuni on täysin lämmennyt 225 ast., esipaista pohja 15 min.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista 225 ast. vielä 20 min .kauniin ruskeaksi
----------------------------
Tee esimeseks pöhi
Näpi või kuivainetega . Lisa vesi ja sega tainas ühtlaseks. Pane täidise valmistamise ajaks külmikusse. Vajuta tainas õhukese kihina 26 cm vormi põhja ja äärtele.Kypseta pöhi 225 kraadi juures umbes 15min.
Täidis :
Kuumuta hakitud sibul võis, lisa peeneks hakitud seened. Maitsesta segu piparde ja sooladega. Sega omavahel munad, koor, riivjuust+sulate juust . Lisa seene-sibula segu. Vala põhjale. Küpseta 200 kraadi juures 20 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti