29.9.2009

Kerma-aprikoositäytekakku -Gluteeniton

Kakkupohja:
4 kpl munia
1 ¾ dl sokeria
3 dl Semper luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää varovasti vaahtoon sihdin läpi.
Voitele 3 l:n kakkuvuoka ja jauhota se perunakuitujauheella, kookoshiutaleilla, pähkinärouheella tai jauhoseoksella.
Paista 175C:ssa 30-35 minuuttia.
Paistamisen loppupuolella voit peittää kakun leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi. Jäähdytä ja leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Täyte:
4 keltuaista
4 dl appelsiinitäysmehua
2 dl kermaa
4 rkl maissitärkkelystä
1 dl sokeria
100 g margariinia (vähäsuolaista)
1 rkl vanilliinisokeria
1 prk säilykeaprikooseja, omassa liemessään
Mittaa keltuaiset, appelsiinimehu, kerma, maissitärkkelys ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiisseliä, kunnes se kiehahtaa.
Sekoita jäähtyneeseen kiisseliin pehmeä margariini ja vanilliinisokeri. Lisää pieniksi pilkotut aprikoosit.

Kostutus:
säilykeaprikoosien liemi
Kostuta kakkupohjat. Levitä kiisselitäyte kakkupohjien väliin.
Koristelu:3-4 dl vispautuvaa kermaa1 tl vanilliinisokeria½ dl kookoshiutaleitaVaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla. Koristele kakku kermavaahdolla, hedelmillä ja kookoshiutaleilla.

Ei kommentteja: