1.1.2010

Joulukakku -gluteeniton


Pohjana glut.kääretorttu pohjat :
4 munaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunajauhoja (jätä laittamatta ja laita vähän enemmän gluteenitonta jauhoseosta)
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl piparkakkumaustetta

Kostutus:
1,5-2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl piparkakkumaustetta

Täyte:
5 liivatelehteä
200 g Fazerin joulusuklaata
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g Valion Rommi-rusinarahkaa
1 dl Wienernougat crushia
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä tai glögiä
sokeria tarvittaessa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperille tai leivinliinan päälle.
Leikkaa palasta kaksi halkaisijaltaan 18 cm:stä rinkulaa irtopohjavuokaa apuna käyttäen.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Laita pohjalle toinen kakkulevy, kostuta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata paloiteltu joulusuklaa mikrossa puolen minuutin erissä noin puolitoista minuuttia. Sekoita suklaata välillä, jotta näet onko suklaa sulanut.

Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon rommi-rusinarahka, wienernougat crush, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa.
Tarkista maku.
Kuumenna vesi/glögi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon.
Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos kostutetun pohjaosan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy, kostuta.
Siivilöi pinnalle sokeroimatonta kaakaojauhetta.Koristele.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Loistava kakku, mutta kakku ei ole gluteeniton jos siihen laittaa joulusuklaata. Tein kakun tällä ohjeella mutta jouduin muuuttamaan suklaan osalta ohjetta, että kakku on kokonaan gluteeniton.:) Laitoin Fazerin karpalo-vadelma suklaata.