28.1.2010

Kähärpea kook - Kermaviili -suklaa kakku



Tällä kertaa tulossa jotain aivan erikoinen ja mielenkiintoinen kakku.

Erikoiseksi sen tekee kermaviili mikä ei ole kovin tunnettu kakkujen täytteessä.

Tämä kakku valmistettaan irtopohjavuoassa, tällä kertaa kokeilin helpompi versiota ja valmistin kaksi kääretorttuun(tumman+vaalean ) pohja. Tarkoitus oli leipoa pieniä leivoksia.
Kuvista voitte päättä mikä kävi mielessäni kakkua valmistaessa : mauton ,ruma , täysin epäonnistunut kokki, kylän koiraat saavat hyvään suupalan.
Mutta toisin kävi, kakku sai kovasti kehuja vierailta.

.

Pohja :
3 muna
2 dl sokeria
200 ml kondensoitua maitoa (katso ohje )
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasooda
200g kermaviiliä
2 rkl kakaota

Täyte:

8-10 dl kermaviiliä
1. dl sokeria

Kuorrutus :
50 gr.tumma suklaata
1 rkl.voita
1 dl.vispikerma
2 rkl.kakaota

Tummien pohjien väliin tarvitset noin 2 dl. hapanta hilloa ( esim.puolukka )


.

Pohja:
-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
-Lisää kondent.maito ,kermaviili .
-Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
- Jaa taikina kahteen osaan, toiseen lisäät kaakao.
-Voitele pyöreä irtovuoka
-Paista taikinat erikseen 200-asteisessa uunissa n. 20 min.
-Jäähdytä pohjat.


Valmista täyte:
- Mausta kermaviili sokerilla ja kuutioi vaalea pohja. Kuutiot saa olla pikkuisen isompia kun palasokeri.



-Halkaise tummempi pohja ja levitä hillo pohjalle ja nosta toinen tumma pohja päälle.
-Nosta tummat pohjat irtovuokaan
-Yhdistä kuutioidut vaalea pohja ja kermaviili-sokerin seos.
-Kaada tummalle pohjalle.
-Nosta jääkaappiin vetäytymään n.20-40 minutiksi.

Sulata paloiteltu tai puhtaalla alustalla veitsellä hienonnettu suklaa vesihauteessa
Kaada suklaa kattilaan, lisää joukkoon voi ,vispikerma ja kakao, kuumenna kiehumis-pisteeseen.
Lusikoi suklaa kakulle ja nosta kylmään.
Anna vetäytyä seuravaan päivään.

Ei kommentteja: