8.1.2010

Sitruunamarenki-juustokakkuja


Annan mehukkaassa keittiössä (tv -ssa ) esitettiin herkullisia pikku kakkuja.
Laitan reseptin mutta kuvat tulevat vasta kun olen pääsyt vauhtiin.
Pohja:
30gr voita
1.75 dl. murskattua grahamkeksejä
1 tl. sokeria
Sekoita pohjan ainekset ja nosta 1 rkl. verran muffinien vuoan pohjalle. Paista 175C uunissa 6 minutia

Täyte :
200 gr. Maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl. maissitärkeillystä
raasta kokonaiseen sitrunaan kuori
1 muna

Sekoita täytteeseen kuuluvat ainekset ja nosta 1-2 rkl.verran pohjalle.
Paista 160 C 9 min.
Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 1/2 tl. sitruunan mehua ja lopuksi 3 rkl. sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Pursota leivoksille ja paista vielä 8 min. verran kunnes marengin väri on vaaleanruskea.

2 kommenttia:

Anette kirjoitti...

Tsau! Kas sa tegid muffinite pöhjalt siis suure tordi ka? Kas tuli mahlasem kui muffinid? Vot seda peaks kyll proovima, sellisest kombinatsioonist, nagu juustutort munavalgevahuga pole kuulnudki:-) Nii palju köike peab proovima, et ei tea, millest alustadagi:-D

Annuska kirjoitti...

Anette,kahjuks pildil olev tort on täitsa tavaline vahukoore-maasika tort:)Soovitan siiski kypsetada sellest retseptist väikseid ampse:) Mul pöhjaks graham kypsised ,kuid järgmine kord proovin magusamaid kypsiseid, kuna soolane maitse käis yle.
T:Annuska