26.2.2010

Hääpäivän kunniaksi - Mokka-marenkileivokset

Vietimme17-vuotishääpäivää minkä kunniaksi ajattelin leipoa jotain pientä.Ei tullut perinteistä täytekakkua kun ajatukset jo muualla.Olemme menossa lomalle ja  pakko olla bikini kunnossa.:))
Lahjaksi sain jotain aivan ihana :)) Laitan kuvan parisen viikon päästä kun olen palannut lomalta.

Nyt kun olen leiponut monia marenkileivoksia ,voin tunnustaa että raparperi -marenki leivokset olivat parhaat.

Pohja ;

150 gr. margariinia
1 1/2 dl.sokeria
3 keltuaista
2 1/2 dl. vehnäjauhoja
1/2 dl. kaakaojauhetta
2 tl. leivinjauhetta
1 dl.maitoa
Marenki :
3 valkuaista
2 dl.sokeria
Täyte :
4 liivatelehteä
1/2 dl.hyvin vahva kahvia
1 muna
1/2 dl.sokeria
2 rkl.kahvilikööriä
2 dl. kuohukerma
1 tl.van.sokeria
Koristeeksi :
mantelilastuja
taloussuklaa
---------
-Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi
- lisää rasva-sokerivaahtoon keltuaiset yksitellen vatkaten.
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen yhdessä maidon kanssa.
-Levitä taikina uuninpannuun leivinpaperille

- Vatkaa marenkia varten valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
- levitä marenki taikinan päälle ja koristele mantelilastuilla
Paista 175 ast. alimmalla ritilätasolla 20-25 min.Anna jäähtyä .
- Leikkaa kahteen osaan, irrottele varovasti pitkällä lastalla irti leivinpaperista. Nosta toinen levy tarjoiluastiaan.

Täyte :
-Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 min. Puserra vesi liivatteesta ja liuota ne kuumentaen vahvan kahvin joukkoon.
- Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.
- Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon ensin jäähtynyt kahvi-liivateseos ja sitten likööri sekä kermavaahto.
- Kun seos alkaa vähän hyytyä kaada se pohjalevylle ja levitä tarvittaessa.
- Nosta toinen levy varovasti päälle.
- Koristele suklaalla

2 kommenttia:

ellu kirjoitti...

hyvää hääpäivää! ja mahtavaa matkaa egyptiin!

ellu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.