22.6.2010

Nokkos-raparperi muffinsit - Nõgese-rabarberimuffinid

Nõgese-rabarberimuffinid   12 tk/ 12 kpl

Vajad  -  Tarvitset :
2 muna  / 2 muna

1 dl suhkrut / 1 dl sokeria

100 g sulatatud võid / 100 gr sulat.voita/ margariinia

1,5 dl nisujahu  / 1.5 dl jauhoja

1 tl küpsetuspulbrit  /1 tl.leivinjauhetta

1 tl vanillisuhkrut  /1 tl vanil.sokeria

1/2 dl blenšeeritud nõgeselehti / 1/2 dl roopatua nokkoslehtiä

1 dl hakitud rabarberit / noin 1 dl raparperia

Peale puistamiseks vanillisuhkrut või tuhksuhkrut.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks,lisa peene joana sulatatud või.
Sega omavahel kuivained ja lisa sõeludes munavahule.
Vala nõgesed kuuma veega üle, nõruta, jahuta, haki peenemaks ning sega taigna hulka.
Koori ja haki rabarberid viiludeks ja sega viimasena taignasse.
Tõsta taigen supilusikaga muffinivormidesse ja küpseta eelsoojendatud ahjus 225 C juures 12-15 minutit.
Jahtunult raputa muffinitele vanillisuhkrut või tuhksuhkrut.


----------
Vinkki nokkosten käsittelyyn:

Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta. Huuhdo nokkoset, pois-ta mahdolliset varret ja latvat. Hienonna lehdet kulhossa saksilla. Kiehauta vedessä tai kaada kiehuva vet-tä päälle. Huuhdo lävikössä ja valuta

Muffinssi resepti:
Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat. Sekoita kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kananmunaseokseen vuorotellen rasvaseosta ja keskenään sekoitetut kuivaat aineet. Lopuksi nokkosmassa (saumamikserillä saa sujuvasti ja nopeasti nokkosmassan)
Lusikoi taikinaa vuokiin (täytä 2/3 vuoasta) ripottele raparperi palat ja paista uunissa +225 asteessa n.12- 15 minuuttia.

2 kommenttia:

hönttä kirjoitti...

Onpas erikoisen oloisia muffineita! Tekisi kyllä mieli maistaa! En ole ikinä maistanut tällaista makuyhdistelmää, vaikka aineksia löytyis kyllä pihasta :)

Annuska kirjoitti...

Pian kirjoittaan myös reseptin tänne, ehdottomasti kokeile tätä yhdistelmä. Kesä on sitä varteen että kaikki hyvä tule ottaa talteen mitä luonto tarjoa.