29.9.2010

Ensimmäiset Suppikset mistä on tarkoitus valmista suppilovahverokeitto


Tätä sientä olen etsinyt monena vuonna ja turhaan. Onneksi kaveri väsyi minun itkuun ja suostui näyttä-mään miltä sieni näyttä luonnossa ja mistä näitä voi jopa löytää. En olisi ikinä ilman hänen apua löytänyt näitä.

Kooltaan sieni on pienikokoinen, joten he ovat varmassa piilossa sienestäjältä. Mutta nyt söpöliinit ovat kuivumassa ja huomenna laitettaan vieraille keittoa. Kiitos myös pikku apulaisille ketkä olivat sieniretkel-lä mukana.

Raaka-aineet:

2 l suppilovahveroita
2 pientä sipulia
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 tl kuivattua (tai 2 rkl tuoretta) rakuunaa
2 rkl tomaattipyreetä
1,2 l vettä
50 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa

Valmistusohje:

Puhdista sienet ja silppua niitä hieman terävällä veitsellä. Hienonna sipulit. Laita sienet reilunkokoiseen kattilaan ja anna nesteen haihtua miedolla lämmöllä. Lisää voi, sipulit ja tomaattipyree. Ripottele kattilaan vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja mausta rakuunalla ja varovasti suolalla. Kiehauta ja hauduta noin 20 minuuttia. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja kaada kattilaan myös kerma. Kiehauta ja hauduta vielä hetki. Viimeistele hienonnetulla rakuunalla.

Ei kommentteja: