15.11.2010

Kardemummatryffel- jouluksi suu makeaksi

Resepti löysin viime vuoden Lantliv (Joulu Extra) lehdestä, vaikutti lupavalta.

Tulen kokeilemaan jo ennen joulua, haluan varmista maku ja omaa osaamista.
Puolet karkeista saa lisää makua pähkinöistä tai rommista mitä ei ole mainittu reseptissä.JA TÄMÄ TOIMI ERITTÄIN HYVIIN ,tuli kokeiltu :)

35- 4o (kpl)

200 gr.tumma suklaa mikä sisältä 60–70 % kaakaota
50 gr. voita
1.5 dl creme fraice elikkä ranskan kerma
1 rkl. hunaja
1tl. kardemumma

Sulata suklaa vesi hauteessa. Lisää muut aineet.
Anna vaahdon seistä ja jäähtyä jääkaapissa mutta niin ettei se jähmety.
Pursuta karkki muotteihin ja koristele.
Anna valmiiden praliineiden kovettua jääkaapissa

Kiitos käännös avusta, alkuperäinen kirjoitus täällä oli  ruotsiksi:))

2 kommenttia:

hanna kirjoitti...

heippa,

satuin paikalle, joten täältä käännösapua :)

msk = rkl ja hunajaa on honung. ohjeetkin on oikein käännetty.

Låt krämen stå och svalna i kylen utan att stelna = anna vaahdon seistä ja jäähtyä jääkaapissa mutta niin ettei se jähmety (kovaksi?)

Spritsa ut pralienr i stadiga formar och decorera om du så stelna - pursuta (muotteihin) ja koristele

Låt de färdiga pralinema stelna i kylen = anna valmiiden praliineiden kovettua jääkaapissa

Kuulostaa hyvältä ohjeelta, saisipa maistiaisia :)

t. Hanna

Annuska kirjoitti...

Kiitos avusta Hanna, aavistuksen verran ymmärsin mutta varmistusta tarvitsin :)) Tulen kokeilemaan. Löysin Lantliv joulu numerosta, joulua odottaessa etsin uusia reseptejä :))