31.1.2011

Lämpöiset vuohenjuuston leivät salaatin kerä


Eestlastele retsept leidub siit .Juhul kui oled hallitusjuustude söber siis soovitan järgi proovida ka selle versiooni.


Miksi juuri tämä resepti tuli kokeiltu, ehkä video minkä katsoin eestiläiseltä tv kanavan kautta sai kokeileman juuri vuohenjuuston takia. Kun ei ole aikaisemmin maistanut tätä juustoa ja valmistaminen vaikutti helpolta.Tätä voi tarjoilla alkupalaksi mutta mielestäni se on aika täyttävä, voit olla varma että nälkäiseksi et jää.

Leivälle :
300 g vuohenjuustoa
4 viipaletta vaalea paahtoleipä /itsellä oli täyshyvä ,en suosittele /
50 g pestoa
1 tomatia

Kastike leivälle :

Lusikallinen öljyä, lusikallinen juokseva hunaja ,suola, pippuria



Salaatin ainekset:

200 g kirsikka tomaattia

200 g kurkkua

300 g punaista paprikat

100 g punasta sipulia

40 g mustia oliiveja

200 g ruukku salaattia

100 ml oliivin öljyjä



Leikkaa paahtoleipä sopivan kokoiseksi, itse käytin avuksi juomalasia. Levitä leivälle ohut kerros pestoa, sen pääl-le tomaatin viipale ja vuohenjuuston palanen. Leikkaa juustosta aika korkea pala, sillä itse tein virheen ja ohut juus-to pala suli .Jouduin lisäämän juustoa ja vielä kerran uunin. Leivistä tuli aikamoisia korppuja mutta se ei makua pi-lannut.

Puolita paprika, poista siemenet ja laita saman aikaisesti leipien kanssa uunin pellille. Nämä kuulu salattiin . Alkuperäisessä ohjeessa ottivat kuoret pois, mutta itse jätin sen tekemättä. Jäähdytä paprika uunista tules-sa .

Uuniin lämpötila 180 ast. ja noin 10 minutia.

Nyt pääsemme salattiin tekoon:

Revi salaatit laakean vadin pohjalle, lisää oliivit, halkaise punasipuli, vedä kuoret pois ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paloittele kurkku, tomaatit ja punainen paprika. Yhdistä kaikki kulhossa .

Salaatin kastikkeen varteen sekoita öljy, balsamiviinietikka, sokeria, suola, ja musta pippuria. Ja sekoittaa salattiin.

Lusikoi salaatti laakealle vadille ja tarjoa lämpöisen leivän kerä.

Ei kommentteja: