24.1.2011

Pientä naposteltava





Olen hurahtanut kermaviilin ja olen aika reippaasti käyttänyt viime aikoina leivonnaisissa.
Nyt laitan tänne reseptin kekseistä minkä sain kaverilta jouluna.
Taikina on aika yksin kertainen, mausta oman maun mukaan. Kokeilin kaneli-sokeria mutta myös pähkinät tai unikonsiemenet eivät pilaa makua


Resepti :

3.5 juomalasilista jauhoja
1.5 tl.leivinjauhetta
* Sekoita vehnäjauhoihin leivijauhe

2 kanamuna
1 rkl.vanil,sokeria
0.75 juomalasilista sokeria
* vaahdota kevyesti vispilalla

100 gr voita - huoneen lämpöistä ja pehmeä
200 gr kermaviiliä

Lisää munavaahtoon jauhot, seuraavaksi huoneen lämpöinen pehmeä voi ja lopuksi kermaviili. Jäta taiki-na kulhoon mutta laita kylmään jähmettymään vähintään 3 TUNNIKSI.


Kaaviloi taikina jauhotetulla alustalla (jos taikina sattuu olemaan liian löysä, käytä rohkeasti jauhoja kau-littaessa) ja leikkaa siitä sopivan kokoisia keksejä muotilla.

Paista 180 ast.15 min. kunnes ovat kullan ruskeita. Koristele tomusokerilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas täällä herkulteltu :). Ensi kertaa tänne tulin, kiva vertailla suomea ja eestiä. Eesti kai se viron kieli on eikä viro?

Annuska kirjoitti...

Tervetuloa tänne taas Eve, toivottavasti löydät jotain mielenkiintoista lukemista.