13.1.2011

Seepra kakku


Tässä näkyy poikki leikkaus kakusta.Reseptin kanssa en kiirehdi vielä, kakkun pohjasta tuli liian tiivis ja joudun etsimaan reseptista enemmän informaatiota enne kun julkaisen sen.Tämä resepti on yleinen juuri venäjällä ja pohjan  paisto ajat vaihtele kummasti.Maku on minulle tuttu jo ennestään, mutta harmittaa tosi paljon että en saanut juuri tästä täydellistä kun tein sen miehelleni syntymäpäiväksi:((




Tämä resepti on kahdelle pohjalle  :
5 muna

2 dl sokeria

2.5 dl kermaviiliä
2.5 dl öljyä

350 gr. jauhoja
1 tl vanilja sokeria
1 rkl. leivinjauhetta

Tumma taikinan varteen:
3 rkl. kaakaota + 3 rkl. maitoa


Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kermaviili ja öljy varovasti munanvaahdon. Sekoita hyviin.
Sekoita keskenään kuivaat aineet -jauhot, vanilja sokeri, leivinjauhe. Sekoita taikinaan varovasti.

Nosta puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoitta joukkoon kaakao pulveri sekä 3 rkl. maitoa.
Seuraavaksi katso kuvia, siinä hyvät ohjeet.

Kaada /käyttää apuna kauha / taikina vuorottelen tumma ja valkoista taikina irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 26 cm) ja paista uunissa 180 asteessa n. 45 min.

Tarkista vasta loppu vaiheessa puutikulla onko taikina keskeltä valmis. Älä avaa uuni ovea ensimmäiset 20 minutia

Jäähdytä pohjaat, leikkaa kahtia ja aloittaa täyttäminen:

Täytteeseen tarvitset:
200 gr. kermaviiliä
200 gr. smetana tai maustamatonta jogurttia
2 dl.sokeria
Sekoitta kaikki yhteen ja jakaa tasaisesti jokaiselle pohjalle.

Suklaa kuorrutus:
100 gr. Voita
5 rkl. maitoa
7 rkl. sokeria
3 rkl. kaakaota

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja sekoitta kunnes ovat sulaneet.
Nosto liedeltä, anna hieman jäähdyä,  aloittaa koristelu kakkun päältä.
Itse vahingossa päälystin kakun kermaviilin sokerin seoksella, tykkäsin kun ei ollut liian makea.

Ei kommentteja: