8.11.2012

trikookuteista virkatut matto -Virkkaus gurut, pyydän apua

Välillä jotain muutakin kun leipomista,kesällä näin trikookuteista virkatut maton ja siitä se into lähti. Taisin olla aurinkopistoksen jäljiltä sekaisin kun menin ostamaan mattokuteita,sain mukaan ohjeen ja enkä perehtynyt ohjeeseen vaan kuvaan . Nyt voin sanoa että yksi vaikeammasta päästä .


Ei siinä mitään mutta kun en ole virkannut viimeiset 15 vuotta .Ja itse virkkausohjeet osoittautuivat haastavaksi. Ohjeet ovat totaalialoittelijalle vaikeat ja parilta tutuilta tuli kysytty apua .Kumminkin sain niin paljon sotkua aikaiseksi että meinasin jo lopettaa koko homman.

Jotta en antaisi periksi laitan tänne päivityksiä ja lupaan tehdä sen valmiiksi vaikka siihen menisi koko loppu elämä.

Tässä yritän "tulkata" ohjeita

Pyydän teidän apua : 8 kierros menossa ja en saa selvä miten teen sen .Jos joku kirjoitas tänne selkokielellä ,esim.eka pylvä saman silmukan jne. Miten olla mene tämä ameerikan tyylli meikäläisen aivon käyrän yli : D      Kiitos  avusta ...tai piiros olisi kans suureks avuksi .

Kiitos avusta :)
Nyt oma ensimmäinen matto valmis, olen ylpeä itsestäsi !

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäiseen silmukkaan 2kjs, toiseen silmukkaan 1p normaalisti, kolmeen seuraavaan silmukkaan 1p normaalisti.

2 p yhteen = Langankierto koukulle, pistät koukun seuraavan silmukan läpi, lanka koukulle, vedät silmukaksi, langankierto koukulle vedät kahden silmukan läpi. Eli alku ihan samalla tavalla kuin normaali pylväässä. Ja nyt sinulla on edelleen koukulla kaksi silmukkaa. Sitten langankierto koukulle, pistät koukun seuraavan silmukan läpi, lanka koukulle, vedät silmukaksi. Koukulla nyt yhteensä neljä silmukkaa. Langankierto koukulle vedät kahden silmukan läpi, jolloin koukulle jää kolme silmukkaa. Langankierto koukulle ja vedät langan kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi.

Ja tästä eteenpäin varmasti jo sujuukin...

P.S. Löytyykö sinulta ohjetta Virolaiseen omenapiirakkaan / kakkuun, johon tuli ainakin smetanaa... Omenat siihen kakun päälle, mut se taikina oli niin pehmeää, että ne käytännössä upposi siihen. Sain joskus joltakin ohjeen, mutta olen onnistunut sen hukkaamaan.

Annuska kirjoitti...

Iso Kiitos Anonyymi avusta!
Omenapiiraka en ole smetanasta tehnyt ,mutta kokeile tämän piiraka ohjetta http://www.greatanne.blogspot.fi/2010/08/kylla-marjoista-saa-monipuolisia.html

Vielä laitan google sivut tänne, missä nimenomaan omenapiiraka ohjeet,katso kuvia jos löydät sen oikean ,tulkaan mielelläni.Kiitos vielä kerran t.annuska

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköinen tuosta on tullutkin!

T: Alkuperäinen anonyymi :)