7.3.2019

Kolmen sipulin piirakka

Taikina
  • noin 3 dl luomuvehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 100g vegaanista margariinia
  • 1 dl maustamatonta luomusoijajogurttia ( Rainbowta)
  1. Mittaa kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi margariini joukkoon.
  2. Lisää jogurtti taikinan joukkoon ja sekoita käsin tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään.
Täyte:
  • 300 g punasipulia
  • 200 g keltasipulia
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl Emiliana Natura Chardonnay -luomuvalkoviiniä
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  1. Leikkaa sipulit renkaiksi. Silppua valkosipuli.
  2. Lisää öljy kuumalle pannulle. Laita sipulit pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pannulle valkoviini ja siirappi sekä timjami. Nosta lieden lämpöä hieman ja jatka paistamista vielä toiset 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat läpikotaisin pehmeitä ja saaneet väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kauli taikinasta pyöreä levy. Levitä sipulitäyte päälle ja taita reunat.
  4. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakan reunat ovat saaneet hiukan väriä.

Ei kommentteja: