11.4.2008

Pasteis de Nata






Koostis:
300 g lehttainast

Kreem: 100 g suhkrut
2 sl maisitärklist
3 munakollast
2 dl 35% rõõska koort
1 dl vett

Peale: kaneeli
Valmistamine:Valmista kreem: sega paksupõhjalises potis suhkur ja maisitärklis. Klopi juurde munakollased, nii et munad ja suhkur seguneksid. Nüüd klopi vähehaaval juurde rõõsk koor ja vesi - peaksid saama üsna ühtlase segu.Tõsta pott keskmisele tulele ning kuumuta pidevalt õrnalt segades keemiseni. Siis tõsta pott kohe tulelt ja lase veidi jahtuda (vajadusel kata pott kaanega ja säilita külmkapis).Rulli lehttainas veidi õhemaks, siis keera pikemast küljest tugevasti rulli. Lõika saadud "torust" umbes 1 cm viilud - kokku 12 tükki. Vooderda võitatud muffinivormid nende ketastega järgmiselt: aseta iga vormi keskele tainatükk, suru tainas pöidlaga tugevasti vastu põhja ja siis ettevaatlikult surudes "kleebi" tainas vormi, nii et põhjad ja küljed oleksid kaetud (klõpsa fotol!)*. Tõsta igasse vormi lusikatäis-kaks kreemi (klõpsa fotol!). Küpseta 225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni tainas on kerkinud ja kuldne ning täidis on pealt veidi pruunistunud.Serveeri veidi jahtunult, peale sõelu kaneeli.

2 kommenttia:

Pille kirjoitti...

Anne, kuidas maitsesid? Kuna tegemist minu retseptiga, siis tahaks väga-väga teada, et mida teised sellest arvavad :)

Annuska kirjoitti...

Pille -kaua aega pole käinud lugemas kommentaare ja kuidas olla ,pole vastanud sinu kysimusele.Vabandan, olen tölkinud soome keelde seda retsepti poolele kylale.Veedame tihti naiste öhtuid ja iga yks pyyab koogikestega yle trumpata. Mina vöitsin! Minu teada see on hollandist pärit retsept vöi mida ?