28.12.2008

Hyytelö Kakku



3dl murskattuja pipareita
50g sulatettua voita
Täyte :
2dl kermaa
1 purkki vanilja rahkaa
1dl sokeria
3dl puolukoita -koristelu verteen
5 liivatelehteä

Voi ja pipari murske sekoitetaan ja laitetaan n. 30 cm irtopohja vuokaan tasaisesti pohjalle.
Laita pohja kovettumaan jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. lisää siihen sokeri seka vanilja rahka.Lämmitä kiehuvaksi pari ruokalusikallista vettä tai puolukka mehua johon liuotat liivatteet.Lisää liivate kerma-rahka seokseen nauhana ja sen jälkeen lisää myös kermavaahto.

Anna hyytyä jääkaapissa esim yön yli. Kun kakku on hyytyny koristele pinta puolukoilla ja tee hyytelösokerista kiille päälle johon lisäät halutessasi punaista väriainetta tai puolukka mehua.

Irrota kakkuvuoan reunat kun kiille päällä on hyytynyt ja koristele pinta...
koristelu meni kiireiden takia pipariksi ,varaa siihen reilusti aika







Ei kommentteja: