28.12.2008

Kaalipiiras- taikinan valmistaminen vie aikaa










KAALIPIIRAKKA (luontaisesti gluteeniton)
1,5 dl perunahiutaleita
1 dl soijamaitoa
150 g margariinia
2 dl perunajauhoja
1,5 dl tattarijauhoja
1 dl riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
suolaa
Sekoita hiutaleet ja maito. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita ja laita taikina kylmään pariksi tunniksi tai vaikka yön yli.
täyte:
1 kg kaalia
2 rkl sokeria
1 rkl etikkaa
suolaa maun mukaan
margariinia paistamiseen
Suikaloi kaali. Ruskista reilussa rasvassa. Lisää mausteet ja anna hautua kypsäksi. Kauli vajaa puolet taikinasta leivinpaperin päällä piirakan pohjaksi. Käytä tarvittaessa perunajauhoja apuna. Lisää pohjan päälle täyte. Kauli lopputaikina vähän isommaksi kuin pohja, nosta leivinpaperin avulla päälle kanneksi ja käännä reunat pohjan alle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia

Ei kommentteja: