21.1.2009

Piparkakku maustesta riisileipä- piparkoogimaitseline riisileib

Hauska ja vähän erikoinen tapa käyttää tähteeksi jäänytä pari dl.keitettyä riisiä.

Kohotus 40+30 min.

Uuni 250 ast.5 min. 200 ast. 40 min

2.5 dl.keitettyä riisiä

1/2 tl.kanelia

1/2 jauh.neilikkaa

1/2 tl inkivääriä

4 dl vettä

50 gr hiiva

1 dl.vehnäleseitä

1/2 dl öljyä

2 tl. suola

3,5 dl rouheista ruisjauhoa

noin 1 lit.vehnäjauhoja

1 muna

-----------

Sekoita riisi ja mausteet.Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva siihen.

Lisää joukkoon riisiseos seka vehnäleseet,öljy ja suola.

Lisää ruisjauhot ja sitten vehnäjauhot,kunnes taikina on tasaista.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota 40 min.

Ota taikina leivinalustalle ja muotoile pöyreäksi.Aseta se pellille, peitä ja anna kohota 30 min. Laita uuni sillä aikaa lämpiämään 250 ast.Leikkaa veitsellä leivän pintaan kaunis kuvio,lehtijuovia ja voitele leipä vatkatulla munalla.Anna sen olla uunissa 5 min.Laske lämpö 200 ast.ja paista vielä 40min.

------------

Kerkitamine 40+30 min.
Ahi 250 kraadi 5 min+ 200 kraadi 40 min


Vajad :
2.5 dl.keedetud riisi
1/2 tl.kaneeli
1/2 jahvatatud nelkki
1/2 tl inkivääriä
----------------------
4 dl vesi
50 gr pärmi
------------------------
1 dl.nisukliisi
1/2 dl öli
2 tl. soola
3,5 dl purustatud (??+ )) rukkijahu
umbkaudu 1 liit. nisujahu
-----------
Sega riis ja maitseained .

Soojenda vesi 37 kraadini. Lahusta pärm vähese vedelikuga
Lisa riis maitseainetega ja nisuliid,öli ja sool.
Järgmiseks sega hulka rukkijahu + nisujahu ja sega nii kaua, et saad yhtlase taigna.

Sega korralikult läbi ja pane 40 min- kausiga kerkima ahju kõrvale rätiku alla.Vöta taigen lauale ,vormi ymmarguseks pätsiks.ja pane ahju plaadile kerkima 30 minutiks.

Muid huvitavaid retsepte leiad siit

Ei kommentteja: