20.1.2009

Linssikeitto -läätsesupp



Punainen linssikeitto
5 annosta

1 sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 porkkana
1 rkl öljyä
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
400 gr tomaattimurskka
0,5 tl suolaa
ripaus pippuria
2 dl punaisia linssejä
purjoa
200 gr lihasuikaleita


Ruskista liha ,sipuli ja valkosipuli ,mausta.
Lisää siihen kuutiotu paprika.
Kuori ja suikaloi porkkana. Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota sen verran että porkkana on lähes pehmeä ,lisää vesi , ,paistetu liha, sipuli ja paprika sekoitus.

Kun keitto kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, tomaattisose , suola ja hieman pippuria.(tarvittaessa ) Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää keittoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Leikkaa tuoretta purjo ja oliiveja ,tarjoile leivän kanssa.
Jäta lihat pois ja saat mainion kasviskeitton.

Retsept:

1 sipul
2-3 kyyslaukku
1 paprika
1 porgand
400 g purustatud tomatit
1 spl öli
1.2 l.vett
1 aedvilja puljongikuubik
soola maitse järgi
pipart ka nöks
2 dl punaseid läätseid¨
porrut
200 gr liha

Pruunista pannil liha ,sipul ja kyyslauk-maitsesta .Löpuks lisasin ka sinna paprika -ootama .
Vöta supipott ja tykkelda sinna porgand ja kypseta ölis selle vörra et porgand on peaagu pehme.Lisa potti vesi ja pannis olev kraam .
Anna röömsalt keeda ning viska yks puljongi kuubik ja purustatud tomat sekka.Purustatud tomatiga ole ettevaatlik -köik komponendid peavad olema täielikult pehmed enne tomati lisamist.Kuna jätab toidu ained tooreks,ehk viga minus kuid olen korra selle vea teinud.
Köige löpuks ka läätsed ,nende keetmisega ei lähe kaua ,umbes 15 min.
Mida kauem supp poriseb seda parem tuleb.Ja nagu alati järgmisel päeval alles see hea on.

Ei kommentteja: