2 porkkanaa
2 dl maitoa
½ dl vettä
1 kananmuna
1 rkl siirappia
1 tl suolaakuminaa (kokonaisia)
2 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
4½ dl vehnäjauhoja
Kuori ja raasta porkkanat pienellä raastimen terällä. Lämmitä maito ja vesi reiluksi kädenlämpöiseksi, lisää porkkanaraaste, muna, suola, siirappi ja kaurahiutaleet sekä kuminaa maun mukaan. Vatkaa seos tasaiseksi puuhaarukalla. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja sekoita voimakkaasti vatkaten taikinaan. Anna kohota tunti lämpöisessä paikassa. Sekoita/vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja muotoile leiväksi. Mie sihtasin pinnalle hieman jauhoja ja viilsin terävällä veitsellä ristikon leivän pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja kauniin värinen
2 dl maitoa
½ dl vettä
1 kananmuna
1 rkl siirappia
1 tl suolaakuminaa (kokonaisia)
2 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
4½ dl vehnäjauhoja
Kuori ja raasta porkkanat pienellä raastimen terällä. Lämmitä maito ja vesi reiluksi kädenlämpöiseksi, lisää porkkanaraaste, muna, suola, siirappi ja kaurahiutaleet sekä kuminaa maun mukaan. Vatkaa seos tasaiseksi puuhaarukalla. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja sekoita voimakkaasti vatkaten taikinaan. Anna kohota tunti lämpöisessä paikassa. Sekoita/vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja muotoile leiväksi. Mie sihtasin pinnalle hieman jauhoja ja viilsin terävällä veitsellä ristikon leivän pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja kauniin värinen
Tämä oli hyvää ,vaikea tähän kirjoittaa miltä maistuu mutta suositelleen !
1 kommentti:
Mukava että oot tykännyt :)
Lähetä kommentti