10.3.2009

Täidetud pörsa filee -Täytetty porsaan ulkofilee








1 kg porsaan ulkofileetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Täyte
1 sipuli
1 tölkki herkkusieniä
Lisäksi tarvitset :
pestoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Kiinnittämiseen
cocktailtikkuja
Leikkaa fileeseen viilto pitkittäin lihan puoliväliin asti. Avaa filee leikkaamalla veitsellä molempia reunoja kohden. Jätä kuitenkin reunat kiinni. Nuiji fileetä kevyesti käsin. Valmista täyte ,kuulotta sipulit ja paista kevyesti sienet.
Levittä fileelle pesto, kuutioidut aurinko kuivatettu tomaatit ja sienet. Sulje filee cocktailtikuilla ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Annoin marinoitua noin tunnin verran ennen uunin laittamista.
Kypsennä fileetä 175 asteessa 45-60 minuuttia. Liha on kypsää, kun sen sisälämpö on 70-75 astetta. Ota filee uunista, poista tikut tai lanka ja kääri folioon. Anna lihan vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoile.
*-*-*-*-*-
Täidetud pörsa filee
Filee lahtilõigata piku pidi , et tekiks lai leht või nagu raamat, maitsesta ja aseta peale pesto,päikse kuivatatud tomatit +praetud sipuli- šampinjonid seos ,keera rulli tagasi nii et filee jääks taas enam vähem oma kujuga, seo kinni või kinnita hambaorkidega, et küpsedes lahti ei tule.
Puista üle soola ja pipraga. Kellele meeldib küüslauk võib seda kasutada usun ,et maitse muutkui paraneb.
Eriti oluline on liha marineerimine enne praadimist tunnikese enne ahju panemist.
Löpuks pane küpsetuskotti siis jääb ilusti mahl alles, mida saad kasutada kastme valmistamiseks.
Ahjus 175 kraadi juures umbes 40-60 min.

Ei kommentteja: