12.8.2009

Suklaa-limon curd kerrosleivos



Ja poikki kuva leivoksesta



Lopulta löytyi kerrosleivoksen resepti Jonnan blogi sivuilta ja pääsin testaaman tätä kaunista silikoni vuokaa mikä ollut kaapissa keräämässä pölyä.
Sen verran laitan tietoa, ennen varsinaista reseptin tuloa. Päälimainen kerros on kerma lemon curdi sekoitusta, toinen suklaa- kerma täyte ja pohjana tumma kääretorttu. Tykkäsin makean ja happamaiseen maun sekoituksesta, ei voi sanoa sama perheen jäseneistä. Heidän mielestä sitruunan maku oli aivan liian voimakasta. Ehdottivat sitruunan tilalle mango sosetta :)



SUKLAAMOUSSE
100 g tummaa suklaata 100 g maustamatonta tuorejuustoa1 dl vispikermaa (tai Flora vispiä)1 liivateSulata suklaa.Vaahdota vispi.Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto ja hieman jäähtynyt sula suklaa.Pehmennä liivate kylmässä vedessä.Lisää liivate pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää neste koko ajan sekoittaen suklaavaahdon joukkoon.
Levitä muottiin Lemon curd moussen päälle ja anna jähmettyä hyvin pakastimessa. Meillä leivokset olivat yön yli pakkasessa.

LEMON CURD - MOUSSE
0,5 dl Lemon curdia

2 dl Flora vispiä

4 rkl sitruunamehua

2 liivatetta

Vaahdota vispi.Sekoita vaahdon joukkoon lemon curd ja puristettu sitruunamehu.Pehmennä liivate kylmässä vedessä.Lisää liivate pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää neste koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.Levitä mousse tasaisesti suklaamoussen päälle ja hyydytä kylmässä. Meillä puolisen tuntia pakastimessa,minkä jälkeen sai laitettua suklaa mousse päälle.



KÄÄRETORTTU POHJAKSI :

4 munaa1 ½ dl sokeria1 dl vehnäjauhoja½ dl perunajauhoja1 tl leivinjauhetta2 rkl tummaa kaakaojauhetta

OHJEET: Sekoita leivinjauhe ja kaakao jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi ja lisää jauhot. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin ja levitä suorakaiteen muotoon pellin keskelle. Paista kypsäksi 225 º uunin keskitasolla n. 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja vedä paperi irti pohjasta.

4 kommenttia:

maasikas kirjoitti...

sry, kui alles nyyd vastan sulle, aeg lendab koguaeg. sa kysisid seda mustsöstramoosi retsepti, selle leiad siit, tasub proovida, päris huvitav.ja ma ei ole ise valge veini jooja, selleks kasutasin selle veini löpu siis moosi sees.ilusat suve löppu.

maasikas kirjoitti...

just, aadressi ei saatnudki, see on siin
http://www.kokaraamat.ee/retsept.php?cat=22&id=848

Pahalapsi kirjoitti...

Aivan mahtavia leivoksia! Näyttää ihan älyttömän hyvältä...

Annuska kirjoitti...

Suosittelen tätä,aivan ihana makuu.Siinä kohta kaksi parasta raaka-ainetta ,suklaa ja sitruuna. Rakastan tätä yhdistelmä- Helpommalla pääse kun tekee irtovuokaan.