2.5.2009

Lemon curd - eli sitruunatahna


2 sitruunaa
4 keltuaista
2 dl sokeria
50g voita
1 tl vanilliinisokeria

Raasta huolellisesti pestyjen sitruunoiden kuoret ja purista mehu. Vatkaa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää joukkoon kuoriraaste ja mehu vähitellen, sekoita koko ajan. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa vähän jäähtyneen seoksen joukkoon voi. Mausta vanilliinisokerilla.
Säilyy parisen viikkoa jääkaapissa.
Voi käyttää esimerkiksi pikkuleipien täytteenä, paahtoleivän päällä ja täytekakkujen täytteissä.
------------------------------------------------------------------------

Inglise sidrunivõie valmistatakse järgmiselt:

1 muna
1 suurt ja mahlast sidrunit
85 g peenikest kuldset suhkrut
55 g magedat toasooja võid
0.5 tl maisitärklist
Valmistamine
Pese sidrun kuuma veega ja riivi koor peene riiviga. Pressi mahl välja (umbes 1/2 dl).
Pane muna potti ja klopi heledaks vahuks.
Lisa ülejäänud ained, aseta pott keskmisele kuumusele.
Kuumuta vispliga pidevalt kloppides umbes 7-8 minutit, kuni segu pakseneb.
Keera tuli miinimumini ja kuumuta pidevalt vispliga kloppides veel minut aega.
Tõsta pott tulelt ja kalla sidrunivõie steriliseeritud purki(desse). Säilib jahedas paar nädalat

Ei kommentteja: