17.8.2009

Tikri-porgandimoos- Porkkanakarviaishillo


Vasemal moos ja paremal pyree ,vahe selles et yks ilus ja sile ,teises marjad ehk moos.Pyreed tulen kasutama tordi täidiseks.Moos läheb pannkoogi peale.

1 lt.tikreid
0.5 kg porgandeid
umbes 1kg suhkrut
0.5 dl vett
Pestud marjad ,jämeda riiviga riivitud porgandid ja vee panin potti,keetsin umbes 20 min.
Järgmiseks valasin keenud karusmarjad ja porgandid köögikombaini ja purustasin seal ühtlaseks massiks.Seda vöib teha ka saumikseriga.
Massi pressisin läbi sõela, mille tagajärjel sain kauni pyree .Mass mis jäi söelale,keetsin oma korda moosiks.
Lisa suhkur pyreele ja moosile (moosile umbes klaasi täis suhkurt ,kuna massi jäi selle vörra vähe ) ,
jatka keetmist(kahes eraldi potis ) pidevalt segades 10-20 minutit. Aseta moos ja pyree ettevalmistatud purkidesse.
--------------------------------------------------------------------------
Kuvassa vasemalla, hillo marjojen kerää ,oikealla puolella pyree jonka tulen käyttämään kakkujen täyteissä.

1/2 kg porkkanoita
1 l karviaisia
1/2 dl vettä
noin 1kg hillosokeria
Kuori ja raasta porkkanat. Poista kannat karviaisista. Mittaa porkkanaraaste, karviaiset ja vesi johonkin kattilan mikä kestä soseuttamista kattilaan.Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos on kunnolla soseutunut.Kun massa on keitetty noin 20 minuuttia, soseuttaa (tehosekoittimella tai sauvasekoittimella). Siivilöi massa ja pyreen toisistaan.Jatkaa keittämistä (kummatkin omissa kattiloissa) hillosokerin kanssa noin 10–20 minuuttia. Kaada hillot puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti..

Ei kommentteja: