21.9.2009

Kanan fileestä pihvit

Kuvassa valmiit pihvit.

Ennen uuni menoa

Jälkeen,munaat levinnyt :)


Pannulla paistetut pyörykät ylijäämästä jauhelihasta.

Ajattelin kokeilla valmista ihan itse jauhelihan tekoa kananfileestä. Ei se loppujen lopuksi ollut niin vaikea mitä kuvittelin. Eninten tässä meni aika monitoimikoneen kasaamisessa:)
Kanan filee on vähärasvainen ja pekonin asioista pihvistä tuli maukkaampi ja pysyi hienosti kasassa.

750 gr. kanan rintafileetä
1pss Ranskalainen sipulikeittoaineksia tai yksi keskikokoinen sipuli + valkosipulin kynsi
½ tl. musta pippuria, ripaus suola
1 – 1.5 dl nestettä (ruokakerma, vesi tai maito)
2 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
1 pk. pekonia
raaka kanamuna

Kun löytyy lihamylly ottaa esiin. Minulla oli avuksi monitoimikone millä avulla sain kanajauhelihan nopeasti.
Kaada sipulikeittoainekset ja korppujauhot kulhoon, sekoita neste (maito, kerma, kermaviili tai vesi) joukkoon. Itse käytän pääsääntöisesti kermaviiliä.Anna turvota 5-10min. Lisää jauheliha, kananmunat, suola ja pippuri kevyesti sekoittaen.
Posta puulusikalla vuokaan massa, sen ympärille kääri pekonin siivuilla. Murekkeen päälle laitoin kanamunan.
Paista 220 asteisessa uunissa 35–40 minuuttia
Kun sitä taikina jäi, paistoin loput jauhelihasta pannulla. Pyöritä pihvit jauhoissa ja kuumalle pannulle paistumaan.

Ei kommentteja: