16.9.2009

Taivallinen lahja työkaverilta - korillinen kanttarelleja

Vielä löytyy maapallolta herttaisia ihmisiä ketkä saa synkästä syyspäivästä aurinkoiseen.
Sen verran onneton sienestäjä olen että, en ole onnistunut löytämään kantarelleja vaikka miten nöyrästi kumarran puiden alla tai nostelen sammalta.
Työkaveri kuuli minun hätään huutoon ja toi lahjaksi korillisen kullan keltaisia kantarelleja, KIITOS, KIITOS!
Helppohoitoinen sieni ei vaatinut monia toimenpidettä ennen pannulle päätymistä.
Kuvissa näkyy, söpöliinit kylvyn jälkeen ja pannulla jotta mikrobi- ja entsyymitoiminnat saavat lähdön.
Pitkään mietinnän jälkeen päätyin piirakkaan tekoon, vaikka kunnon kanttarellin keitto olisi ollut mielen.
Pitihän minun tuota maistiaisia työkaverille.
Neste haihtunut, lisää runsaasti voita ja sipulia. Mausta suolalla ja mustalla pippurilla.
Resepti on aikaisemmin täällä julkaistu, paitsi tällä kertaa pohja on valmistettu (uusi tuttavuus) Maitzena Paj pohja aineksista. Ohjeet pakkauksella.








Keltainen on kanttarelli kaunis niinkuin karamelli.
Ei tarvitse sitä keittää kunhan pannulle sen heittää.
Sipulia ja kermaa sekaan heitän vähän aikaa niitä keitän.
Kastike onkin valmis
Eikä ollut edes kallis.

Ei kommentteja: