25.9.2009

Puolukka- ruisvaahto ja nopea omenahillo pistaasipähkinöillä


Omena hilloa tule noin 3 dl. :
2 keski kokoista omeana
2 rkl vettä
1 dl hillosokeria
1/2 dl pistaasipähkinöitä (minulla oli suolattuja pähkinöitä)

Pilko kuoritut omenat kattilaan ja lorauta tilkka vettä pohjalle.Keitä hiljalleen, kunnes omenat pehmenevät.Lisää hillosokeri , kuumenna ja keitä viitisen minuuttia.Sekoita joukkoon pähkinät.Jäähdyä.

Hillon voi maustaa myös raastetulla, tuoreella inkiväärillä (1 rkl), mintulla tai kanelilla. Joukkoon voi myös lisätä tilkan rommia. Omenan kanssa voi hyvin sekoittaa myös pihlajanmarjoja, puolukoita, kvitteniä tai raparperia.


Helppo tekoinen Ruisvaahto:

1,5 dl ruissihtijauhoja
2 dl kiehuvaa vettä
3-4 dl jäisiä puolukoita
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa ruisjauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kiehuva vesi. Lisää loput aineet ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tarvittaessa sokeria.

--------------------------------------------------------
Pohlavaht :

1,5 dl RUKKIJAHU
2 dl KEEVAT VETT
3dl KYLMUTATUD POHLI
0,5 dl SUHKURT
1 tl vanil.SUHKURT
Pane köik komponendid selles järjestuses köögikombaini, vahusta umbes 7-10 min.

2 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Ruisvaahto kuulostaa herkulliselta!

Annuska kirjoitti...

Ja maistu hyvältä, seuraavalla kerralla lisään vielä omenakuutioita tai laitan vaan 3 dl puolukka. Itse tykkäsin mutta lapset valitivat voimakasta makua.