13.11.2009

Borssikeitto


Venäjällä syödään tätä keittoa enemmän mitä muualla. Lapsuudestaan tuttua keittoa tule harvoin tehty kun meidän nuorin ei suostu maistamaan mitään uuta. Yllätys oli suuri kun poika kehui keittoa. Jess, tästä lähtien jätän ennakkoluulot ja tulen kokeilemaan paljon uusi reseptejä.
Keiton perus aine osa on punajuuri ja siitä johtuu kaunis väri. Jotkut käytä keitossa etikkapunajuurta, en suosittele. Alkuperäinen resepti on nimenomaan valmistettu tuoreista punajuurista.
Tarjoa keitto smetanalla mikä kruuna keiton maun, suosittelen kokeilla vaikka ajatus tuntuu vieraalta.

Resepti:

Lihatuoteita :
pekoni, porsaan suikaleet, naudanliha tai nakkeja mitä monipuolisempi lihavalikoima sitä maukkaampi keitosta tule. Tosi hyvää yhdistelmä on pekoni ja nakit. Näin oli meillä tällä kerta.

4 punajuurta
150 g valkokaalia
1 sipuli
1 iso porkkana
2 valkosipulinkynttä
2 l vettä tai kasvislientä
2 laakerinlehteä
suolaa
musta pippuria
1prk (150g) smetanaa

Valmistus :
1. Ruskista kevyesti kattilassa liha ja sipulit, lisää vettä ja mausta liemi.
2. Kuori ja raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi (monitoimikone hyvää apulainen tässä)
3. Laita (tyhjä )kattila liedelle, lisää kasvisraaste+ valkosipuli öljyyn, pyörittele niitä öljyssä noin 10 minutia.
4. Lisää vesi sekä mausteet (tarvittaessa). Keitä kasviksia noin puoli tuntia, tai niin että ne tuntuvat sopivan kypsiltä.
5. Lisää liha ja lihanliemi kasvisten joukkoon, hauduttele keittoa vielä hetki (15 min) ja tarkista sitten maku.
6. Koriste valmis keitto tuoreella yrtillä ja lusikoi smetana päälle

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, tämä oli tosi hyvää :)