8.11.2009

Isän päivän hyydykekakku



Isänpäivän kunniaksi tuli tehty kakku mikä on juuri hänelle mieluinen. Koristeena marsipaanista "iskän" muotokuva. Ainakin lapsien mielestään hyviin onnistunut.



pohja:
1 paketti (300g) suklaa Digestive keksejä
55g sulatettua voita (saa olla enemmänkin ,liian muruiseksi jäi )

täyte:
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
1prk (200g) maitorahkaa 0,3%
1 pss (150g) Marianne Crush -rouhetta
ripaus vaniljasokeria
hiukan sokeria
5 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua

päällinen:
1 pss (500g) pakaste vadelmia
1 dl sokeria
4 liivatelehtiä
1, 5 dl punaista mehua

Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush- rouhe ja rahka + sokerit Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois.
Sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä noin parisen tuntia.

Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa.
Liota liivatelehdet 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle.

Hyydytä kakku ja koristele haluamallasi tavalla. Muista, kun koristelet suklaalla, kakku on jääkaapista ottaessa kylmä ja suklaa jämähtää heti. Minkä jälkeen ei ole mahdollista tehdä korjauksia.

Ei kommentteja: