24.11.2009

Kalapihvit kahdella tavalla


Lautasella kummatkin pihvit, elikkä ulkonäöltä eivät eroa toisistanne.
Thai reseptin mukaan,massasta tuli kaunis keltainen.

Toinen taikina aika väritön mutta maukas lopputulos.

Pakasitmesta löytyi pari seitti paketia, ajattelin kokeilla onnea, saanko näistä syötäviä pihvejä.Ensimmäisestä versiosta tuli thaimaalainen ja toinen suomalainen versio. Kummatkin pihvit olivat maukkaat. Heti kun tule hankkitua kalakastike ja vihreät pavut, tulen kokeilemaan sitä oikeata reseptiä.
Raaka-aineet:
500 g kalaseittiä
4 rkl Spice Up! Punaista Thai currytahnaa
1 muna
3 rkl Spice Up! Thaimaalaista kalakastiketta (en käyttänyt)
3 rkl riisijauhoja
75 g vihreitä papuja ohuina viipaleina (en käyttänyt näitä )
½ limetin kuori raastettuna
1/2 dl korppujauhetta
Paistamiseen öljyä

Valmistusohje:

Hienonna kala monitoimi konella tahnaksi. Siirrä seos kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Muotoile seoksesta noin 2 sentin paksuisia pihvejä. Paista pihvejä useammassa erässä runsaassa öljyssä paistinpannussa, kunnes ne ovat kypsiä ja pinnaltaan kauniin kullanruskeita. Tarjoa kuumina kermaviili kastikkeen kerää.

Kermaviili sai kaveriksi pari lusikallista majoneesia, tilliä ja mausteita (suola, pippuri)

Toisessa vaihtoehtoossa jätin currytahnan pois.
Seitti tahnan(massan ) maustoin sipulilla, suollalla ja pippurilla.
Lisäsin siihen 3 rkl. kermaviiliä , puolikas paketti sipulikeittoa , korppujauhot ja 1 muna.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kylla, luultavasti niin se on