25.11.2009

Piparkakkun taikina - piparkoogi taigen


Kokonaiset 2.7 kg taikina !


Taikinaan paketoin muovipusseihin

Koneella onnistu taikinan valmistus vaivatomasti


Kulhossa kupliva neste, kerma-siirapin seoksen lisäsin 8 tl. ruokasooda.
Reseptin löysin eestiläiseltä keskustelu palstalta, ajattelin samantien kokeilla.

Resepti :

4 dl. tummaa siirappia
4 dl. kerma (käytin kahvikerma)
8 tl. sooda
120 gr. margariinia
1 pk. piparkakku mausteita
8 dl. sokeria
18 dl. vehnäjauhoja
……………………………

Kiehauttaa kerma ja siirappi, älä keitä!
Siirrä neste toisen kulhon, lisää sooda. Sen jälkeen margariini ja mausteet.
Lopuksi sokeri ja jauhot, sekoittaa tasaiseksi. Aikaisemmin olen käyttänyt käsivoimia vaivaamisen, tällä kertaa annoin koneen tehdä sen mun puolestaan. Hyviin siltä onnistui :)
Helppo ja hyvää makuinen taikina valmistui hetkessä. Taikina pitää olla parisen päivää vetäytymässä kylmässä saavuttaakseen hyvään maun.

-------------------------------------------------------------

Piparkoogi taigna Retsept :

4 dl. tumedat siirupit
4 dl. kohvikoort 
8 tl. söögisoodat
120 gr. margariini
1 pk. piparkoogi maitseaineid
8 dl. suhkurt
18 dl. nisujahu
……………………………
Sega omavahel siirup ja koor potis,kuumuta keemiseni,ärä keeda !
Tösta teise anumasse ,lisa söögisooda ,margariin ja maitseaineed.Löpuks ka suhkur ja vähe haaval jahu.Sega yhtlaseks.Mina omas suures laiskuses kasutan köögikombaini iga taiga tegemisel.Säästad aega ja vaeva.
Pane paariks päevaks kylmkappi ,maitse paraneb päev päevalt.

Ei kommentteja: