30.3.2010

Suussulav kohupiimakook- sitruunan makuinen rahkapiiras

Tänud tulevad sel korral Ragnele,kelle blogi lehekyljelt leidsin nii hea kohupiima koogi retsepti.Kohe kohe tuli teine ära proovitud ,vaja eputada lihapyhade aegu ,uue retseptiga sugulaste ees.
Maitsestasin kohupiima Lemon Curdiga, lemmik lisand kookidele.
Raske on leida öigeid sönu maitse kirjeldamiseks,lihtsamalt öeldes ,soovitan soojalt ,tegu pole mitte tavalise kohupiima koogiga.

Lisan siia möningad pildid :
Pildil näed kui öhuline on täidis

Taigen on selle vörra vedel, lusikaga vooderdamine nöks raske.Pista sörmeksed jahusse ja mätsi köik nurgad tasaseks.
Muna valgega olge ettevaatlik, soovitatav on segamiseks kasutada puulusikat.Vanaema ytles et taigent peab segama samas suunas kogu aeg.Mitte ei mäleta süüd ,äkki teate öelda?

-------------------------------

Pohja :

100 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl. sokeria
1 muna
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suola

Tee ensin taikina. Vaahdota rasva ja sokeri ja sekoita joukkoon kananmuna. Sen jälkeen kuivat aineet keskenään sekoi-tettuna. sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Levitä piirasvuoan (läpimitta 26 cm)pohjalle ja reunoille. Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen

Täyte :

400 gr rahka
1,5 dl sokeria
200 g kermaviiliä
3 muna
3 spl jauhoja
rusinoita , 2 rkl.Lemon Curdia tai mantelijauhoja

Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset erikseen vaahdoksi.
Vaahdota KELTUAISET JA SOKERIA, lisää siihen rahka, kermaviili, jauhot ja rusinat. Lopuksi sekoita varovaisesti täytteeseen munavalkuaiset puulusikan avulla. Kaada rahkaseos pohjalle.

Paista 200 ast.40 min. Ensimmäiset 20 min. pidin uunin alimaisella tasolla, että pohja tulisi valmis ennen täytettä ja loput 20 min. ylätasolla.

Ei kommentteja: