30.3.2010

Lihavõttelauale sobiv magustoit- Jälkiruoka Pääsiäispöytään

Kohupiima-jogurtikreem mango ja pistaatsiatega


Koostis:

1 purk konservitud mangot (425/250 g)

1 küps mango (ca 300 g)

250 g kohupiima

2 dl paksu kreeka jogurtit

0.5 dl suhkrut

0.5 dl hakitud pistaatsiapähkleid

Valmistamine:

Nõruta konservitud mangoviilud ja püreesta. Koori toores mango ja lõika kuubikuteks.

Sega kohupiim jogurtiga, maitsesta suhkruga.

Haki pistaatsiapähklid noaga või uhmris peenemaks. Sega kõik kohupiimakreemi ained omavahel. (Jäta veidi pis-taatsiapähkleid ja mangokuubikuid kaunistuseks).

Jaota kohupiimakreem magustoidupokaalidesse, kaunista hakitud pistaatsiate ja mangokuubikutega.

-----------------

Mango-pistaasirahka
6 annosta
1 prk (425/250 g) mangoviipaleita
1 (noin 300 g) tuore mango
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl sokeria
1/2 dl pistaasin sydämiä (suolaamattomia)

Tarjoiluun
6 suklaamunaa

Koristeluun
mangokuutioita
rouhittuja pistaaseja

Valuta mangoviipaleet ja soseuta ne. Kuori ja kuutioi tuore mango. Yhdistä rahka ja jogurtti. Mausta seos sokerilla. Rouhi pis-taasit pienemmiksi esimerkiksi morttelissa tai tehosekoittimessa. Yhdistä kaikki rahkan ainekset. Säästä pistaaseja ja mango-kuutioita koristeluun. Annostele rahka tarjolle suklaamuniin tai jälkiruokamaljoihin. Koristele mangokuutioilla ja pistaasirouheella.

Ei kommentteja: