7.6.2010

RAPARPERI-TIRAMISU

12 tiramisu-keksiä (savoiardi-keksiä)           
Täyte:

4 dl raparperinpaloja
0,5 dl vettä
sokeria
(2 rkl tummaa rommia tai mantelilikööriä)
100 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

pinnalle:
kookoshiutaleita
mintun tai sitruunamelissan oksia

Kiehauta raparperinpaloja vesitilkassa, kunnes palat pehmenevät. Sokeroi ja anna jäähtyä. Mausta alkoho-lilla.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita se notkistettuun juustoon. Mausta sokereilla.

Lado tarjoiluastiaan kerros tiramisukeksejä ja niille hilloketta. Levitä päälle juustoseos. Tee niin monta kerrosta että kaikki ainekset on käytetty. Anna vetäytyä jääkaapissa 5-6  tuntia, jotta keksit mehustuvat.

Sirottele pinnalle kookoshiutaleita, koristele yrtinoksilla.

Ei kommentteja: