Ennen ja jälkeen
Tästä saat noin 25 keksiä : 3 munaa
2 rkl mantelijauhetta
0,25 tl suolaa
0,75 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
0,5 tl vaniljasokeria
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Riko keltuaisten rakenne rikki ja sekoita siihen mantelijauhe. Vatkaa val-kuaiset ensin suolaripauksen kanssa kuohkeaksi. Lisää sitten sokeri pienissä erissä. Vatkaa kovaksi vaah-doksi. Sekoita keltuaiset varovasti nostellen valkuaisvaahtoon. Siivilöi keskenään sekoitetut jauhot ja va-niljasokeri vaahtoon ja nostele tasaiseksi taikinaksi. Nosta seos pursotinpussiin ja pursota leivinpape-roidulle pellille noin 10 sentin pituisia keksejä. Paista 200 asteessa ensin 10-12 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni ja laita uuniluukun väliin esim. haarukka. Anna keksien kuivahtaa uunin jälkilämmössä muutaman tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti