7.6.2010

Tiramisukeksit eli Savoiardikeksit eli Lady fingers


Ennen ja jälkeen
Tästä saat noin 25 keksiä :

3 munaa

2 rkl mantelijauhetta

0,25 tl suolaa

0,75 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl perunajauhoja

0,5 tl vaniljasokeria

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Riko keltuaisten rakenne rikki ja sekoita siihen mantelijauhe. Vatkaa val-kuaiset ensin suolaripauksen kanssa kuohkeaksi. Lisää sitten sokeri pienissä erissä. Vatkaa kovaksi vaah-doksi. Sekoita keltuaiset varovasti nostellen valkuaisvaahtoon. Siivilöi keskenään sekoitetut jauhot ja va-niljasokeri vaahtoon ja nostele tasaiseksi taikinaksi. Nosta seos pursotinpussiin ja pursota leivinpape-roidulle pellille noin 10 sentin pituisia keksejä. Paista 200 asteessa ensin 10-12 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni ja laita uuniluukun väliin esim. haarukka. Anna keksien kuivahtaa uunin jälkilämmössä muutaman tunnin ajan.

Ei kommentteja: