29.5.2010

Leivoin elämäni ensimmäisen suklaakakun

Tyttäreni pyynnöstä tein hänen häihin vegaanisen kakun ja  sienipasteoita.
 Yllätykseksi ajattelin leipoa jonkun verran murotaikinasta keksejä. Koristelin pikeerilla ja mielestäni koristelu meni pieleen, mutta lapsille keksit olivat sopivan kokoisia ja kutsuvan värisiä.

Lisäksi halusin testata omaksi iloksi ,valkosuklaan värjäämistä. Tarkoitus oli valmista pieniä suklaasydämiä.
Kotoa löytyi punaista tomuväriä (kakkuliikkeestä) sekä nestemäistä väriä ruokakaupasta.

Vasta sen jälkeen kun omat tekeleet  olivat valmis  löysin Terhin sivuilta aiheeseen erittäin hyvät ohjeet.
Minun kohdalla onnistui värjäys vaan tomuväreillä, nestemäisissä väreissä on vettä ja suklaa meni pieleen.




Kuvassa pielen mennyt suklaasydän.





Ihan ensimmäiseksi sanon että suklaakakkut eivät kuulu herkkulistan kärkeen.Ne vain yksinkertaisesti ovat minusta liian makeita.
 Koekakkua maistaessa,sain "sokerin myrkytyksen",  minkä vuoksi tein alkuperäinen reseptiin pienen muutoksen.Tomusokerin määrä pienentui ja tilalle laitoin saman verran mantelijauhetta.

Kakun reseptin löysin täältä, Tämä oli ehdottomasti paras tähän asti tekemistäni suklaakakkuista.
Kakkupohja

3 dl vehnäjauhoa
2 rkl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
120 g margariinia
2 dl sokeria
2,5 dl soijamaitoa
½ sitruunan mehu
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri, lisää nesteet ja jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista 175 asteessa hyvin voidellussa laakeassa vuoassa n. 20 minuuttia tai kakkuvuoassa reilu puoli tuntia, kunnes kokeilutikkuun ei tartu taikinaa.

Kahvikreemi


2 tl pikakahvijauhetta
2 rkl konjakkia tai tummaa rommia
120 g margariinia
3,5 dl tomusokeria
1 dl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
Liuota kahvi konjakkiin. Vatkaa kaikki aineet sekaisin tasaiseksi kuohkeaksi kreemiksi.

Kostuta kakun pohja :

2 dl kahvia
2 rkl konjakkia tai rommia
2 rkl sokeria
Sekoita konjakki ja sokeri kahviin ja jätä jäähtymään.

Kuorrute
200 g tummaa suklaata
1 dl kaura- tai soijakermaa
½ dl vaaleaa siirappia
30 g margariinia

Rouhi suklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Kiehauta kattilassa kaurakerma ja siirappi koko ajan sekoittaen ja kaada suklaan päälle. Vatkaa esim. sähkövatkaimella kunnes suk-laa sulaa. Lisää margariini ja vatkaa edelleen kunnes kuorrute on sileää ja kiiltävää. Jätä jäähtymään - kuorrute levittyy parhaiten huoneenlämpöisenä

Kokoa kakku:
Halkaise kakkupohja ja kostuta alempi puolisko puolella kahvisekoitukses-ta Levitä päälle kreemi. Laita päälle toinen puolisko ja kostuta sekin. Jos haluat, että ka-kun reunat jäävät näkyviin leikkaa ne tässä vaiheessa siisteiksi. Levitä päälle kuorrute ja koristele haluamallasi tavalla. Jätä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.

.Koristekukat ovat sokerimassasta ja tässä joitakin teko ohjeita :


Tässä tein virhen , tee sydänmuotilla  4 terälehteä,lopputulos on siistimpi.  



Anna sokerimassan kukkien kuivua pari päivä, silloin voit olla varmaa että sokerimassa on kovettunut ja kukat saanut kauniin muodon.  


Ei kommentteja: