Monesti on käynyt mielessä kokeilla rahka ja maustamatonta jogurtia hyydyke kakuissa. Valitettavasti vispikerma tai kuohukerma eivät kuulu herkkulistan kärkeen.
Nyt kun ensimmäiset vadelmat ovat kypsiä ja muut ainekset löytyivät kaapista, ajattelin yllättää perhettä vadelma jälkiruualla .
Tässä yksi helpompi tapa valmista mini hyydykekakkuja noin 8 hklölle :
500 gr rahka
2 dl maustamatonta Turkkilaista jogurtia
sokeria maun mukaan
vanilje kreemijauhetta noin 5 ruokalusikallista
vanilje sokeria
4 liivatetta ja vadelma mehua
tuoreita vadelmia
noin 200 gr keksejä + 60 gr sulat. voita
.
Laita liivatteet kylmään veteen. Kaada vadelmamehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta liedeltä ja lisää liivate.
Sekoita jogurttiin rahka ,sokeri ,vanil. kreemijauhe, vadelmat ja .lisää ohuena nauhana hieman jäähtynyt mehu-liivateseos.
Murska keksit ja sekoittaa siihen sulatettu voi.
Kokoa jälkiruoka kerroksittain ,aloittaessa kekseistä ja lopettaessa rahkalla. Koristele vadelmilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti