27.7.2010

Kevyt vadelma-rahkaherkku

 Monesti on käynyt mielessä kokeilla rahka ja maustamatonta jogurtia hyydyke kakuissa. Valitettavasti vispikerma tai kuohukerma eivät kuulu herkkulistan kärkeen.


Nyt kun  ensimmäiset vadelmat ovat kypsiä ja  muut ainekset löytyivät kaapista, ajattelin yllättää perhettä vadelma jälkiruualla .

Tässä yksi helpompi tapa valmista mini hyydykekakkuja noin 8 hklölle :
 
500 gr rahka
2 dl maustamatonta Turkkilaista jogurtia
sokeria maun mukaan
vanilje kreemijauhetta noin 5 ruokalusikallista
vanilje sokeria
4 liivatetta ja vadelma mehua
tuoreita vadelmia


noin 200 gr keksejä + 60 gr sulat. voita
.
Laita liivatteet kylmään veteen. Kaada vadelmamehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta liedeltä ja lisää liivate.


Sekoita jogurttiin rahka ,sokeri ,vanil. kreemijauhe, vadelmat ja .lisää ohuena nauhana hieman jäähtynyt mehu-liivateseos.

Murska keksit ja sekoittaa siihen sulatettu voi.

Kokoa jälkiruoka kerroksittain ,aloittaessa kekseistä ja lopettaessa rahkalla. Koristele vadelmilla.

Ei kommentteja: