9.7.2010

Raparper-mansikka piiras mantelitäytteellä


Valmistettu Lindahlsin turkkilaisesta tai kreikkalaisesta jogurtista
1 piirakkavuoka

Piirakkataikina:
1 dl Lindahlsin jogurttia
50 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa

Täyte:

2 dl Lindahlsin jogurttia
300 g raparperia+ noin 10 mansikka
3/4 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 rkl Maizena-suurustetta
2 tl vaniljasokeria
100 g mantelimassaa
70 g pähkinöitä ( esimerkiksi hassel- ja cashewpähkinöitä) tai mantelilastuja

Piirakkapohja:
Nypi voi ja muut pohjan aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.Anna levätä leivinliinan alla 30 minuuttia.
Kaulitse taikina ja levitä se piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla.
Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10  minuuttia (keramiikkavuoassa hiukan pidempään). Jäähdytä.

Täyte:
Kuori ja viipaloi raparperit. laita ne piirakkavuokaan. Sekoita Maizena, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Ripottele seos raparperien päälle. Levitä jogurtti täytteen päälle. Raasta mantelimassa ja ripottele se jogurtin päälle. Hienonna pähkinät ja ripottele ne päällimäiseksi.
Paista piirakkaa uunin alaosassa 175 asteessa 30- 40 minuuttia

Ei kommentteja: