17.8.2013

Puolukkahyytelö -hyty (toivottavasti oikein kirjoitettu)



Eräs 7 kymppinen rouva suositteli kokeiltavaksi tätä ohjetta nyt kun marjat vielä puoli kypsiä. Puoliraaoista puolukoista hyytelöä/hilloa tehdessä hillosokeri on tarpeeton koska puolukoissa on itsessään hyytelöivää pektiiniä.
Internetistä en löytänyt tarkkoja ohjeita, muistin varassa tehty hyydyke sai kumminkin kauniin värin ja maun.

Teko ohjeet :
Siivosin marjat, survoin sen verran että kattilan pohjalle tuli mehua, annoin hetken kiehahtaa ja JATKOIN marjojen survomista sauvakoneella. Minkä jälkeen siivilöin,
Marjoista sain noin 400 gr. hilloin materiaalia

 ja lisäsin 300 gr  hienoa sokeria  ja lopuksi 70 gr. hyytelösokeria.
 Kun hillo on jäähtynut ja väriltä  hieman haaleampaa purkittaa sen.

Ei kommentteja: