14.3.2011

Kondentspiim kodusel teel /ITSE VALMISTETTUA Kondensoitu maito

Kondensoitu maito on viime aikoina noussut esiin leivontapiireissä. Tätä voi käyttää jälkiruuissa ja leivonnassa /kts linkki/ .
Harmi kyllä tätä  ei jokaisesta kyläkaupasta lyöty. Erään virolaisen naisen blogi sivulta löysin tämän reseptin ja ajattelin kokeilla, Oli aika vievä mutta kannatti.
Reseptissä ei ole kovin monta komponenttia mutta maku on lähes samallainen mitä kaupasta ostetussa kond.maitossa.


1 litra rasvaista maitoa (punainen paketi )

300 gr. sokeria

1 tl.vanil.sokeria

Mitta aineet kattilaan, kuumentaa (jos sähköhellassa 1-6 lämpö astetta ,sitten aloittaa 5 ja heti kun maito alkaa lämpenemään käännät lämmön kolmoselle ) ,minkä jälkeen käyt vaan välillä sekoittamassa.

Aika mene valmistamisen parisen tuntia. Maito vaihtaa väriä, valkoisesta beigeksi. Koostumukselta se tule olla paksuhko .



Internetis kolades leidisn mitu varianti valmsitada kondentspiima kodusel teel. Vötsin ette Ragne retsepti ja lugesin kenasti ka kommentaarid läbi. Löpptulemus, kaunis beez mass, mis päris pudruks ei jöudnud minna ,kuid pole ka nii sile kui poe oma.
Magus mis kole teine.Paljalt ei söö kuid proovin torti täidisele lisada. Eelmine katsetamine piimapulbriga meenutas rohkem poest ostetut kondentspiima. Noh maitse yle ei vaielda. See sats läks aia taha, kuid pole välistatud ,et ei lähe uueks katsetamiseks.Ei jätä jonni enne kui pole järgi proovinud sellegi versiooni:)

2 kommenttia:

Kimara kirjoitti...

Tätä täytyy heti tehdä. Sitä ei ole saatavilla monestakaan kaupasta :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun kävit,ilmoittaa myös meille miten kävi. Tätä ei ole niin helppo valmistaa..mutta on vaivansa väärti.
T.Annuska