11.3.2011

Vadelmainen suklaatryffelikakku - Kasviskunnan valtiatar

Resepteissä ei siis käytetä mitään eläinkunnan tuotteita.Älä ole huolissasi katsoessa pohjan aineksia.
Ensimmäiseksi epäröin etikka käyttöä taikinassa , taikina maistaessa en  tuntenut etikan hajua eikä makua.
Pohjan teko oli yksinkertaista ja onnistui jopa minulta ,mikä ei ole kovin  tavallista.
Ja mikä paras koko keittiö  täyttyi vadelma tuoksulta kun pohja tuli uunista.Halkaisin pohjan kolmeen osaan ja yllätys ,yllätys pohja oli täysin kypsynyt eikä lässähtänyt.

Pohja :
4,5 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
0,5 dl öljyä
3 dl soija- tai kauramaitoa
1 tl etikkaa

Sekoita kuivat aineet HYVIIN keskenään. Sekoita joukkoon etikka, öljy ja soijamaito .
Sekoita taikina vain sen verran kuin tarpeellista.
Paista kakku voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoilee reunasta, ja jos tökkää kakkua puutikulla, niin siihen ei tartu enää taikinaa.

Kostutukseen käy soija- tai kauramaito minkä voi maustaa tilkka rommilla.

Väliin valmistamme tryffelimassaan ja lisättään vadelmia

Tryffelimassa:
100 g kookosrasvaa
0,75 dl kaakaojauhetta
0,75 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl soija- tai kaurakermaa

Sulata kookosrasva. Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää soijakerma ja sekoita. Sekoita lämmin kookosrasva joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes rasva on jäähtynyt. Seos on valmista kun se on selvästi vaalentunut ja kuohkeutunut.

Pinnalle/reunoille  suklaakuorrutus:
50 g margariinia
150 g tummaa suklaata
Sulata margariini kattilassa, nosta levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista

Itse kokeilin:  :
1 pk.GoGreenin Vispiä
130 gr. tumma suklaa

Lämmitä vispiä kattilassa  nosta levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Laitoin koko homman jääkaappiin yöksi ja seuravaalla päivällä vaahdotin.Tämä sopi paremini  täytteksi . Toisin sanoen erinomainen suklaamousse.
En sitten huomannut lukea pienen pientä tekstia  : Ei kestä keittämistä !



--------
Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt soija- tai kauramaidolla, maustettuna tilkalla rommia tai ilman. Odota kunnes kostuke on hyvin imeytynyt ja levitä sitten tryffelimassaa levylle. Ripottele vadelmia tryffelin päälle ja täytä toinen kakkulevy samoin. Nosta kolmas kakkulevy päälle ja kuorruta suklaakuorrutteella.

Kakun voi tarjota heti, mutta yön yli jääkaapissavetäytyminen vain parantaa kakkua.

2 kommenttia:

Voisula kirjoitti...

No nii, nüüd tulid ka pildid tordist. Hästi ônnestunud tort.

Annuska kirjoitti...

Mul jah komme, kirjutada jutt valmis ja hiljem ka pildid riputada:))