7.6.2011

Grilliruokia – myös sinulta rakas lukija - kaikki ideat ovat tervetulleita

Kerän tänne joitakin grilli ruokia,näitä ikinä ei ole liika.Tulen laittamaan myös valokuvia tehtyistä herkuista.


Suklaabanaanit
Avaa banaanista yksi kuorisuikale, mutta älä irrota sitä kokonaan. Työnnä muutamia tumman suklaan paloja hedelmälihaan ja laita kuorisuikale takaisin. Kääri banaani tiukasti folioon ja grillaa noin 15 minuuttia kunnes kuori on tummunut ja suklaa sulanut. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa

Aura-perunat grillissä
5 annosta

n. 800 g keitettyjä, uusia perunoita
2 - 3 uutta sipulia varsineen
1 tl rouhittua mustapippuria
150 g AURA murua
2 dl kuohukermaa
persiljaa

Viipaloi perunat ja hienonna sipulit sekä osa varsista.
Leikkaa alumiinifoliosta 5 reilua palaa.
Asettele kunkin palan keskelle perunaa ja sipulisilppua, mausta mustapippurilla. Kuumenna kerma kattilassa ja sulata AURA sen joukkoon.
Kaada seos perunoiden päälle.
Sulje nyytit ja kuumenna grillissä n. 15 min.
Avaa nyytit tarjoilua varten ja ripottele päälle persiljaa.


Feta-Kasvisnyytit 
4 annosta

180 g fetaa
1 kesäkurpitsa (pienehkö tai puolikas)
4 tomaattia
2-3 uutta sipulia varsineen
1 rkl oreganoa
n. 1 tl sitruunapippuria

Valuta ja viipaloi feta (voit käyttää myös fetakuutioita).
Kuutioi kesäkurpitsa, lohko tomaatit ja sipuli.
Leikkaa osa sipulinvarsista ohuiksi viipaleiksi.
Revi leivinpaperista ja alumiinifoliosta 4 palaa.
Aseta leivinpaperit alumiinifolioiden päälle.
Jaa ainekset niille, ripota mausteeksi oreganoa ja sitruunapippuria.

Sulje nyytit hyvin ja kuumenna grillin ritilällä tai nuotion hiilloksella
 
Kasvisnyytit

6 kpl keitettyä perunaa
0,3 kpl purjosipulia
8 kpl kirsikkatomaatteja
50 g herkkusieniä
0,5 tl sitruunapippuria
4 rkl persiljasilppua
1,5 dl Crème

Viipaloi keitetyt perunat, suikaloi puhdistettu purjo, puolita kirsikkatomaatit ja lohko herkkusienet. Jaa kasvikset neljän ison foliopalan keskelle. Ripottele päälle sitruunapippuri ja persiljasilppu. Lusikoi päälle Crème Bonjour Cuisine. Taittele foliot nyyteiksi. Kypsennä nyyttejä grillissä tai uunissa 225 °C lämpötilassa 15 minuuttia. Idea! Kasviksina voit myös käyttää pakasteperunoita ja -kasvissekoitusta - pidennä tällöin paistoaikaa

Tortillarullat grillissä 8 kpl

tilkka öljyä
400 g broilerin fileesuikaleita Sweet BBQ TAI maustamattomia + tacomaustetta
100 g tuoreita herkkusieniä
2 sipulia varsineen
2 isoa valkosipulinkynttä
240 g pullo Santa Marian Rio Grande salsaa (medium)

1 pkt (8 kpl) Santa Marian täysjyvävehnätortilloja
guacamolea
150 g juustoraastetta

Lisäksi:
salaattia
miniluumutomaatteja
kurkkua
jalapenorenkaita
creme fraichea

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi.
Lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet, silputut sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet, kääntele hetki.
Lisää Rio Grande salsa, kuumenna.
Jaa seos tortilloille, levitä päälle guacamolea ja juustoraastetta.
Kääri täytetyt tortillat tiiviiksi rulliksi alumiinifolion sisälle.
(Nosta tarvittaessa kylmään odottamaan kuumennusta.)
Laita nyytit kuumaan grilliin, käännä välillä.
Grillaa kymmenisen minuuttia, tai kunnes rullat ovat kuumentuneet kauttaaltaan.
Tarjoa lisäksi salaattiaineksia ja creme fraichea



Nyytteihin vinkki:

Kääri peruna yms. leivinpaperiin ensin ja sitten vasta folioon. Ei jää kiinni niin helposti. Pakastevalkosipuliperunat sopivat myös hyvin. Ja kypsennys miedolla lämmöllä tarpeeksi pitkään, ei pala

Ei kommentteja: