6.6.2011

Kalaseljanka

Tämä resepti on peräisiin  Venäjältä, valmistamiseen voi käyttää useita kalalaatuja.Tässä kauniissa punaisessa keitossa yhdistyvät makeus ja kirpeys.

 Kattila 1 :
1 sipuli
2 rkl voita
300 g kalafileetä

2 rkl tomaattisosetta
2rkl.ketsupia
1 laakerinlehti
1 rkl kalafondia( jos tykkää siitä )
1 etikkakurkkua
10 kivetöntä oliivia
2 rkl kaprista

Kattila 2 :
1 l vettä
300 g perunakuutioita
2 porkkanaa
Koristelu :
silputtua tilliä






1. Kuori porkkanat ja perunat, keitä pehmeäksi, mausta suolalla.

2. Ota esiin pienempi kasari missä tulet valmistamaan keiton niin sanottu pohja.
3. Sulata kattilanpohjalla voi ja lisää kuutioidut sipulit, ruskista kevyesti. Lisää kuutioitu kalafilee ja paista kevyesti.
4. Mausta kala tomaattisoseella,ketsuppilla ja laakerinlehdellä (kalafondilla).Sekoittaa hyviin. Lopuksi lisäät siihen etikkakurkkut kuutioituna, oliivit viipalloituna ja kaprikset koknaisina.tarvittaessa lisää vettä, että massa ei pala pohja.
5. Yhdistä ainekset keskennään ja hauduta keittoa vielä n.10 minuutti meidolla lämmöllä, että kaikki maut sekoituvat mukavasti.
6. Suolaa en ole lisännyt keitokseen, sitä on kalafondissa.
7. Koristele tillillä ja tarjoa keittoa smetanan tai kermaviilin kanssa. Voi jättää poiskin.

Ei kommentteja: