21.6.2011

Jaanipäev ilma saslökita ei ole Jaanipäev ......

Ei hakka pikalt kiitma ,asume asja juurde ,niisiis vajad järgmisi komponente :
Yks hea käntsakas ( 1.5 kg ) sise vöi välis sealiha  fileed


Marinaadi jaoks :
100 ml õli
100 ml valget veini vöi  äädika-allika-/borjomi vee segu
3 sibulat jämedate ratastena
peotäis peterselli hakituna
1 spl vedelat mett
1 kuhjaga teelusikatäis meresoola
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
soovi korral 2-3 hakitud küüslauguküünt

Sega marinaadiained kokku.
 Lõika liha parajateks tükkideks -  ca 1,5-2 cm paksused viilud ja siis sealt kuubikud 4-5 cm pikkuste servadega.
Kalla marinaad lihale, sega hoolega umbes 5 min.. See etapp on hästi oluline mahlase ja maitsva lõpptulemuse jaoks.

Jäta liha marinaadis seisma vähemalt 2-4 tunniks. Veel parem öhtul teha valmis.

Lükka liha ja sibul metallvarraste otsa, ja  grillile küpsema.
Metallvarrastel on hea omadus kui nad  kuumenevad ,  hakkab ka liha seestpoolt küpsema.
Anna heal maista :)

Ei kommentteja: