23.6.2011

Tuulihattukranssi ja vanilja fudge kastiketta

Ainekset :


Kranssi:

• 3 dl vettä

• 100 g voita

• 1/4 tl suolaa

• 2 1/2 dl vehnäjauhoja

• 4 kananmunaa

Täyte :

• 1-2 dl vanilja fudge kastiketta (tai kinuskikastiketta)

• 1/2 l erilaisia marjoja tai hedelmiä

• 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Valmistusohjeet

Tee tuulihattutaikina.

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan. Kiehauta seos. Lisää jauhot kiehuvaan nesteeseen yhdellä kertaa. Anna kiehua koko ajan voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon yksi kananmuna. Anna taikinan jäähtyä. Sekoita loput kananmunat yksitellen taikinaan. Vatkaa taikina sileäksi jokaisen kananmunan jälkeen. Tee tuulihattukranssi.
Lusikoi tai pursota taikinasta leivinpaperilla peitetylle pellille rengas (Ø 15–20 cm).
Voit pursottaa taikinaa muutamaan tasoon, niin saat korkean kranssin.
Kypsennä tuulihattukranssia 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia (alkuperäisessä oli nämä mutta keskeltä jäi raa`ksi, löysin vanhasta reseptin kirjasta ajan : 175 ast.45min.)

Kytke virta uunista, mutta anna kranssin olla uunissa vielä noin 3 minuuttia, jotta se hiukan kuivahtaa eikä laskeudu uunista otettuna.

Halkaise jäähtynyt torttu terävällä veitsellä kahteen osaan vaakatasossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä kranssin pohjalle.
Nostele päälle marjat, ja marjojen päälle valuta vielä vanilja fudge kastiketta. Nosta kranssin toinen osa päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja: